Kviečių želmenų sultys – tikras sveikatos užtaisas!

Teksto dydis:

Kviečių želmenų sultys – tikras sveikatos užtaisas!

Amerikiečių ir japonų mokslininkai, tyrinėję augalų savybes, nustatė, jog žmogaus sveikatai ypač naudingos žaliųjų žolių sultys. Vertingiausi jauni kviečių želmenų daigai, kurių sultyse rasta gausybė maistingųjų medžiagų, padedančių žmogui stiprinti sveikatą.
 
Viena taurelė želmenų sulčių savo maistingumu prilygsta visam indui žalumynų!
 
Kviečių želmenyse ir šviežiose želmenų sultyse gausu chlorofilo, enzimų, vitaminų A, B, B12, C, E, K, net 17 amino rūgščių, mineralų ir daugiau nei 90 žmogui reikalingų mikroelementų. Taip pat šiose sultyse gausu folinės rūgšties, kalcio, kalio, geležies, magnio, fosforo, natrio, cinko. 50 ml želmenų sulčių prilygsta 890 g įvairių daržovių.
Enzimai – tai pagrindinė ląstelių atstatomoji medžiaga, gyvybės energija. Jie yra ypač svarbūs kraujo valymo procesuose, neutralizuojant nuodų poveikį organizme.
 
Daugiau nei 70 proc. želmens sudaro chlorofilas, medžiaga, kurią augalai naudoja paverčiant saulės šviesą į energiją. Chlorofilas, sultims suteikiantis ryškiai žalią spalvą, yra ypač veiksmingas gydant anemiją, nes didina raudonųjų kraujo kūnelių skaičių, padeda atsinaujinti pagrindiniam organizmo apsivalymo organui – kepenims, palengvina lėtinius vidurių užkietėjimus, mažina dujų kiekį organizme, neutralizuoja blogus kūno kvapus.
 
Sulčių poveikis sveikatai. Sultys nėra vaistas, gydantis konkrečią ligą, tai – natūrali valanti ir stiprinanti priemonė, idealiai subalansuotas produktas. Jos labai greitai pasisavinamos, todėl valo kraują ir visą organizmą nuo gleivių, druskų ir kitų organizmui žalingų toksinių medžiagų.
 
Želmenų sultis reiktų pradėti gerti nuo 10 ml per dieną, palaipsniui pratinant organizmą ir didinant dozę iki 30-100 ml. Sultys turi būti šviežiai išspaustos.
 
Dėmesio. Žaliųjų žolių sultys netinka esant kasos fermentų veiklos sutrikimams, sergant gastritu. Reikia turėti omeny, kad želmenų sultys didina rūgštingumą.
 
Griebk želmenų sulčių taurelę ir pasijusk geriau!
 
Vartojant sultis:
  • gerėja maisto medžiagų pasisavinimas, kadangi ląstelėse pagausėja fermentų;
  • suaktyvėja kraujotaka;
  • stiprėja imuninė sistema;
  • pagerėja visų organų ir sistemų veikla;
  • vyksta natūralūs savireguliacijos ir apsivalymo procesai, todėl kraujagyslės ir kapiliarai tampa daug elastingesni, švaresni, gerėja termoreguliacija, tad visame kūne, ypač galūnėse, stipriau juntama šiluma;
  • gerėja emocinė būklė, atsinaujina vidinė pusiausvyra;
  • daugėja energijos, didėja darbingumas;
  • mažiau jaučiamas nuovargis, mažėja miego poreikis.
 
Kviečių želmenų sultys valo ir skystina kraują, todėl jas patartina vartoti:
  • prieš ir po operacijų;
  • sveikstant po įvairių ligų;
  • ištikus insultui;
  • esant mažakraujystei;
  • esant smegenų sutrenkimams;
  • patiriant stresą;
  • esant fiziniam ir protiniam nuovargiui;
  • intensyviai sportuojantiems.
 
Jos tinka vaikams nuo vienerių metų, nėščiosioms ir maitinančioms motinoms. Vaikai gimsta stiprūs, gyvybingi. Auga stiprūs, nes su motinos pienu gauna maistingųjų medžiagų.
 
Kadangi šios sultys organizme puikiai reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, saugo nuo peršalimo ligų, stiprina dantis ir kaulus, grąžina prarastas jėgas, patartina vartoti jas ir profilaktiškai, pvz., 30-50 g per dieną, prireikus net iki 100 g.
 
Želmenų sultis galima vartoti ir išoriškai, pavyzdžiui, maudantis vonioje įpilti sulčių arba įberti išspaudų. Jos tinka plaukams stiprinti, skalauti, kai skauda gerklę, dantis arba dantenas.
 
Šaltinis: žurnalas „Vitta“
 

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

ša milda 2014-05-18 15:04

del tam tikrų priežasčių buvau nutraukusi vartoti miežių sultis tačiau pajutau kad valosi organizmas pasireiškus viduriavimui bei vieną naktį smarkiai išprakaitavus.Kvapai buvo nerealūs matyt tai buvo žarnyne užsilaikę taip vadinami toksinai.Vartojimą ruošiuosi atnaujinti.