Jūratė Dobrovolskienė

Sritis:Dietologija
Darbovietės: DIETOS SISTEMA

Papildoma informacija:

Adresas:Ašmenos g. 1, Vilnius
Telefonai:(8 5) 2607300
El. paštas:

Specializacija:

Gydytoja dietologė


Užduoti klausimą

2014-12-29 21:00
Sveiki, turiu paauglį sūnų, kuris skundžiasi pilvo gurgimu, kartais sako pykina, lyg viskas stovi skrandyje, alkis, bet pagrinde gurgia pilvas, būna praeina, būna užeina, bet gurgia dažnai. Ar vertėtų sunerimti? Nes tai vyksta ne diena, o kelinta savaitė. Ačiū, lauksiu atsakymo.

Peržiūrėti atsakymą

Laikykitės maitinimosi rėžimo, subalansuokite dienos racioną. Jei sureguliavus mitybą simptomai neišnyks, kreipkitės į gastroenterologą.

2014-12-23 22:18
Sveiki esu 24metu turiu du vaikus po gimdimo man buvo baimes prepulei ir teko gert antiprisantus svoris paugo ir nekrito prageriau metus laiko vaistus db nutraukinejiu pradejo svoris kristi ar gali but kad nuo antiprisantu negalejau numest svori?

Peržiūrėti atsakymą

Kai kurios vaistų rūšys turi įtakos medžiagų apykaitai. Jų gali būti ir antidepresantų tarpe.

2014-12-17 08:51
Sveiki, man pries 5 menesius atlikta tulzies pusles operacija. Isimta tulzies pusle todel kad joje buvo dideliu ir mazua kmenu ir jau buvo prasidejes usdegimas, taciau akmenys nebuvo dar pateke i latakus. Operacija praejo sklandziai ir praujus keliem menesiam po jos jauciausi puikiai, valgiau viska taciau jau pora dienu istisai maudzia desini sona. Ar gali latake vel buti susidare akmenu, uzsilike ar pns?

Peržiūrėti atsakymą

Maitinimosi rekomendacija, pašalinus tulžies pūslę

1. Maitinimosi rėžimas –5- 6 kartai per dieną.
2. Patiekalų temperatūra – vengti šaltų bei karštų patiekalų.
3. Vengti gėrimų su angliarūgšte.
4. Rekomenduojami bei ribojami maisto produktai ir patiekalai :

- pieno produktai : liesi rūgštūs pieno produktai – jogurtas, kefyras, rūgpienis (iki 2 proc. riebumo), varškė, liesas varškės sūris. Vengti šviežaus riebaus pieno pieno.
- duona ir jos gaminiai: balta duona, džiūvėsiai. Ilgainiui neriebios tešlos bandelės, krekeriai, sausainiai.
- kruopos, patiekalai iš jų : pertrintos grikių, avižinių dribsnių, ryžių. Pirmą mėnesį – skystas, vėliau birias košes.
- mėsa ir jos gaminiai : liesa jautiena, triušiena, kalakutiena, vištiena be odelės. Patiekalai iš maltos mėsos, virti vandenyje ar garuose. Vengti sausu būdu keptų patiekalų, rūkytų, marinuotų gaminių.
- žuvis : jūrinės, gėlavandenės neriebių rūšių. Menkė, plekšnė, ledinė.Vengti rūkytų, konservuotų, keptų aliejuje žuvų.
- daržovės : pirmą mėnesį virtas, troškintas garuose – bulvės, morkos, kalafiorai, Briuselio kopūstai, burokėliai. Vengti ankštinių, česnako, svogūno, ridikėlių, kons. ,marinuotų daržovių.
- vaisiai : pirmus mėnesius kepti obuoliai, saldžiarūgščiai vaisiai. Vengti labai rūgščių, su luobele, sėklomis vaisių.
- riebalai : augaliniai aliejai, sviestas, grietinėlė. 2-3 arbatiniai šaukšteliai per dieną į patiekalus.
- gėrimai : erškėtrožių nuoviras, nugazuotas “ Boržomi “. džiovintų mėlynių arbata. Pirmus mėnesius saikingai vartoti švž. vaisių ir daržovių sultis – ne daugiau 1/3 – ½ stiklinės per dieną, skiestas vandeniu.

2014-12-16 17:23
Sveiki, pries savaite paskaitu metu prasidejo nepaiskinami pilvo skausmai, vos isedejes zingsniavau namo, skausmas perejo i desne puse artyn klubu, galvojau apendicitas, kita diena nuvykus pas gyditojus slapimo ir kraujo tyrimai nieko neparode,israse nuskausminamuju ir paleido, per pora dienu buvo geriau tik jausmas nemalonus visame zarnyne, sake jei pabloges vaziuot i ligonine prasytis operacijos, man neblogeja bet sunku gyventi kazkoks nemalonus jausmas pilvo apatineje puseje,pilva daznai pucia, visas skrandis gurguliuoja, jei tai neapendicitas kas tai galetu buti? nes daktaras sake gali buti ivairios infekcijos ir taip toliau... be to nepykina ir neviduriuoju, tik viduriai uzkieteja kartais. tai trunku savaite ar vertetu sunerimti? nesu isitikinus ar tai jusu sritis bet surizikuosiu

Peržiūrėti atsakymą

Kreipkitės pas gastroenterologą.

2014-12-11 08:04
laba diena man 30 ugis167 svoris 119 labai noriu numes svorio valgau normaliai daugiuase sriubos kaime gyvenam pradejau sportuot labai aciu

Peržiūrėti atsakymą

Rekomenduoju laikytis sveikos, subalansuotos mitybos principų. Informacijos ieškokite adresu:www.dietossistema.lt

2014-12-06 23:35
Sveiki sergu diabetine koju poliniauropatija beveik nejauciu pirstu uztirpe,ar kiek padetu jei vartoju ginkoprim papildus, ar reiketu ka kita vartoti? Aciu uz atsakyma.

Peržiūrėti atsakymą

Maisto papildai padeda spręsti kai kurias problemas. Bet konkrečiu atveju, rekomenduočiau tartis su Jus gydančiu endokrinologu.

2014-12-01 10:35
Dėl mergaitės 6 metų gastrovaginio refliukso

Peržiūrėti atsakymą

Konsultuokitės su vaikų gastroenterologu

2014-11-24 00:41
Sveiki, norėjau jūsų paklausti apie kino teatruose parduodamus kukurūzų spragėsius. Esu skaičiusi keletą straipsnių, kad jie nėra tokie kenksmingi, kaip visur teigiama, ar tai tiesa?

Peržiūrėti atsakymą

Spraginant kukurūzus, paprastai naudojama nemažai aliejaus ir gausiai gardinama druska. Todėl pritarti, kad taip paruošti spragėsiai yra "sveiki", negaliu. Kitavertus, ruošiant juos namuose, aliejaus ir druskos kiekius galite reguliuoti patys.

2014-11-15 12:18
Sveiki. turiu bėdą didelę. rugsėjį apsinuodijau keptu ant laužo metu. tada pora dienų negalėjau nieko valgyti, bloga buvo ir skaudėjo pilvo apačią, tada trečią dieną vėmiau, tad vėl buvo negera, geriau omeprozolį bei geriamas lašines, situacija pagerėjo. tad pradėjo kilti rugštys, pasidariau tyrimą, ryjau žarnelę. rado bakteriją, geriau 2antibiotikus ir daug probiotikų, regis buvo pagerėję, dabar ir vėl jaučiu rūgstys burnoje, bei šleikštulį ir vis pamaudžia pilvo apačia, taip pat viduriai užkietėję. labai nemalonus jausmas, gadina gyvenimo kokybę. iki šiol dar geriu omeprozolį. labai prašau patarimo iš Jūsų.

Peržiūrėti atsakymą

Po apsinuodyjimo likę eiškiniai nepraeina per kelias dienas. Jūs teisingai elgėtės, norėdami paūalinti priežastį iš esmės. Būtina toliau laikytis subalansuotos mitybos taisyklių
1. Maitinimosi režimas –5- 6 kartai per dieną.
2. Patiekalų temperatūra – vengti šaltų bei karštų patiekalų.
3. Vengti gėrimų su angliarūgšte.
4. Rekomenduojami bei ribojami maisto produktai ir patiekalai :

- pieno produktai : liesi rūgštūs pieno produktai – jogurtas, kefyras, rūgpienis (iki 2 proc. riebumo), varškė, liesas varškės sūris. Vengti šviežaus riebaus pieno pieno.
- duona ir jos gaminiai: balta duona, džiūvėsiai. Ilgainiui neriebios tešlos bandelės, krekeriai, sausainiai.
- kruopos, patiekalai iš jų : pertrintos grikių, avižinių dribsnių, ryžių.
- mėsa ir jos gaminiai : liesa jautiena, triušiena, kalakutiena, vištiena be odelės. Patiekalai iš maltos mėsos, virti vandenyje ar garuose. Vengti sausu būdu keptų patiekalų, rūkytų, marinuotų gaminių.
- žuvis : jūrinės, gėlavandenės neriebių rūšių. Menkė, plekšnė, ledinė.Vengti rūkytų, konservuotų, keptų aliejuje žuvų.
- daržovės : pirmą mėnesį virtas, troškintas garuose – bulvės, morkos, kalafiorai, Briuselio kopūstai, burokėliai. Vengti ankštinių, česnako, svogūno, ridikėlių, kons. ,marinuotų daržovių.
- vaisiai : pirmus mėnesius kepti obuoliai, saldžiarūgščiai vaisiai. Vengti labai rūgščių, su luobele, sėklomis vaisių.
- riebalai : augaliniai aliejai, sviestas, grietinėlė. 2-3 arbatiniai šaukšteliai per dieną į patiekalus.

2014-11-11 10:40
Laba diena,
Gal galėtumėt atsakyti, kokį pavojų kelia dažnas persivalgymas žmogui, kuriam buvo išoperuota tulžies pūslė? Labai dėkui.

Peržiūrėti atsakymą

Persivalgymas kelia grėsmę ne tik kepenų veiklai, bet ir visai virškinimo sistemai.