- Kai kurie žmonės mano, kad balta duona labiau padidina cukraus kiekį kraujyje negu juoda. Iš tikrųjų jos abi vienodai didina cukraus kiekį.
- Augalinio aliejaus nebūtina riboti, nes jis nedidina cholesterolio kiekio kraujyje, užtat savo kaloringumu jis pranoksta sviestą, kuriame yra šiek tiek vandens ir baltymų. Todėl augalinio aliejaus patartina vartoti saikingai.
- Klaidingai manoma, kad žali rūgštūs obuoliai nepadidina cukraus kiekio taip, kaip rausvi ir geltoni. Iš tiesų cukraus kiekiui turi įtakos ne spalva, o veikiau – vaisiaus dydis.
- Manoma, kad pamirkytos bulvės praranda krakmolą, todėl nepadidina cukraus kiekio kraujyje. Tačiau tokiu būdu pasišalina labai nedidelis krakmolo kiekis, todėl jas geriau valgyti kaip vieną iš sudėtinių garnyro dalių.
- Morkose ir burokėliuose yra daug augalinių skaidulų, trukdančių organizmui pasisavinti cukrų, todėl jų valgyti nedraudžiama.
- Maistui saldinti vartojamas medus cukraus kiekį didina taip pat, kaip ir rafinuotas cukrus.
Mes dažnai „dietos” sąvoką suprantame tik siaurąja prasme, kaip priemonę, siekiant sulieknėti. O juk dieta - tai ir speciali mityba, rekomenduojama ar net privaloma sergantiems viena ar kita liga. Mitybos rekomendacijos tiems, kuriuos vargina aterosklerozė.
Daugiau...
Kas parase si straip 2010-04-03 11:57
,,Iš kur kraujyje atsiranda cukraus?...Kad cukrus taptų energija, jis turi iš ląstelių patekti į kraują.\" Is kur tokios zinios? Kaip gali buti kraujyje cukraus? O antram sakiniui straipsnio autorius kitam sakiny priestarauja: ,,Jos leidžia į organizmo ląsteles patekti kraujyje esančiam cukrui.\"
Donatas 2009-10-27 15:55
kaip tik valgau sokolada...
apakusi 2009-10-27 15:40
Oho as apakusi kiek cukraus suvalgome... O atrode,kad koki viena gabaliuka per diena, o tai pasirodo, kiek daug gauname is visur kitur.