
Mitybos rekomendacijos esant miokardo infarktui
Dietologija, Žana Antonova
Dietologija, Žana Antonova
Nerekomenduojama:
- mielinės tešlos kepiniai;
- makaronai su kiaušiniais;
- kepta, riebi mėsa ir žuvis;
- sultiniai, vidaus organų mėsa, lašiniai;
- kiaušinio trynys (gali būti tik patiekaluose);
- nenugriebtas pienas ir produktai iš jo, riebus rūgpienis ir kefyras, fermentiniai, lydyti sūriai, grietininis jogurtas, grietinėlė, grietinė, majonezas;
- kava, gazuoti gėrimai, limonadai, kakava, šokoladas, alkoholis.
Rekomenduojama:
- duona vakarykščio kepimo, duoniukai, džiūvėsėliai, įvairūs grūdiniai gaminiai (košės, javainiai);
- šviežios daržovės (mažiausias rekomenduojamas kiekis per dieną - 400 g);
- vaisiai (mažiausias rekomenduojamas kiekis per dieną - 300 g);
- liesa mėsa (valgoma 2-3 kartus/sav.) ir žuvys (valgoma >3 kartus/sav.);
- neriebus pienas ir jo produktai, augalinis aliejus (iki 2-3 šaukštų per dieną).