Ekspertai rekomenduoja

Mitybos rekomendacijos sergant enterovirusine infekcija
Mitybos rekomendacijos sergant enterovirusine infekcija
Dietologija, Žana Antonova

Esant gausiam viduriavimui, 1-2 dienas geriami tik skysčiai (1,5-2 l per parą). Tinka tam tikros sudėties geriamosios rehidracijos tirpalai, taip pat gali būti juoda nesaldi arbata; skiestos su vandeniu mėlynių, juodųjų serbentų sultys, erškėtuogių nuoviras; džiovintų mėlynių, granatų arbata, mineralinis negazuotas vanduo.

Nerekomenduojama: šviežios daržovės, vaisiai ir uogos, žalumynai, ankštinės daržovės (pupelės, pupos, žirniai), perlinės ir miežinės kruopos, pienas, įvairūs padažai, aštrus prieskoniai, saldumynai, kava, kakava.

Rekomenduojama: vakarykščio kepimo balta, juoda be priedų (saulėgrąžų, sėlenų) duona, džiūvėsiai; tirštos kruopų sriubos (ypač ryžių); neriebi mėsa (jautiena, veršiena), paukštiena, žuvys (karšis, starkis, menkė); varškė; sviestas.