GlutenTox, Celiakijos testas


Celiakijos testas
Kaina apie 32.90 Eur

ĮSIGYTI TESTĄ INTERNETU>>

1. Paskirtis ir įvadas

gluten yra greitas ir patogus naudoti testas, skirtas aptikti gliuteną, kuris yra kenksmingas žmonėms, sergantiems celiakija, taip pat gėrimuose, maiste ir oralinės higienos produktuose.

Celiakija – tai sutrikimas, kuris kenkia plonajai žarnai, sukeldamas atrofaciją žarnos gaureliams, kurie trukdo maistinių medžiagų, tokiu kaip proteinai, lipidai, angliavandenių, būtinų mineralinių druskų ir vitaminų absorbavimui. Šią ligą sukelia imuninės sistemos netinkama reakcija į gliuteną (proteinų mišinys, aptinkamas javuose), esantį kviečiuose, miežiuose, rugiuose ir mažesniuose kiekiuose avižose, visa tai sukelia viduriavimą, vitaminų ir mineralų trūkumą, mažakraujystę ir plonus kaulus (osteoporozė). Celiakija galima susirgti bet kokiame amžiuje. Šiuo metu, vienintelis celiakijos gydymas yra griežta, trunkanti visa gyvenimą begliutenė dieta, kuri sukelia daug sunkumų, nes gliutenas, ir taip dažnai aptinkamas maiste, gali būti aptiktas maisto prieduose ir konservantuose. Pagal Codex Alimentarius Commission ir EC Regulation 41/2009 maisto produktų žymėjimą ir sudėtį, tinkantį žmonėms, kurie netoleruoja gliuteno, maistas gali būti laikomas ,,begliuteniu”, jeigu gliuteno kiekis, esantis jame neviršija 20 miligramų per kilogramą.

2. gluten Suteikiamos medžiagos

2 vienetai (KT-5472)

GlutenTox Home strypeliai (x2) ir plastikinės pipetės (x2) foliniame maišelyje.

- Vienkartiniai plastikiniai šaukštai (x2).

- Ekstrahavimo buteliukai su geltonu dangčiu. (x2).

- Vienkartinės plastikinės pipetės (x2).

- Skiediklio buteliukai su mėlynu dangteliu (x2).

- Instrukcijos lankstinukas.

3. Naudingos, bet ne suteikiamos medžiagos

- Vienkartinės indų plovimo pirštinės, kad galėtumėte paprasčiau dirbti su mėginiu.

- Alkoholis (etanolis).

- Skalė (tikslumas 0.1 g).

- Laikrodis (pageidautina laikmatis).

4. Laikymo sąlygos

Produktas turi būti laikomas kambario temperatūroje (< 30ºC /< 86°F). Neatidarykite folinio maišelio, kol nepradėjote naudotis testu.

•Po tyrimo, visi GlutenTox Home priedai turi būti išmesti į šiukšliadėžę.

5. Atsargumo priemonės

-Rekomenduotina naudoti vienkartines pirštines, kad išvengtumėte užteršimo. Jei neturite vienkartinių pirštinių, gerai išsiplaukite rankas prieš pradedami atlikinėti testą.

-Nedelsiant pradėkite naudotis GlutenTox Home strypeliu, kai tik išimsite jį iš maišelio.

- Nenaudokite jokių medžiagų iš šio rinkinio, praėjus galiojimo laikui.

- Negerkite jokių skysčių iš šio rinkinio ir laikykite jį toliau nuo vaikų.

6. Įspėjimai ir apribojimai

- Sekančiuose mėginiuose:

-Maistas, kuriame mažas kiekis polyphenolio ar tanino, pvz. šokoladas, juodoji arbata, kava, vynas, uogos ir t.t., bet kuriuose ši sudedamoji dalis yra nedidelė dalis (<70%).

- Mėginiai su antioksidantais, tokiais kaip vitaminai A, E ir C.

- Karštas maistas, kurio temperatūra virš 180ºC/356ºF. R R R .  

Gliutenas gali būti išgautas mažiau veiksmingas, bet veikti aukščiausio laipsnio jautrumo sąlygose (10 ekstrakto lašų į skiediklio buteliuką su mėlynu dangteliu).

SVARBU! - Ištirta, jog šiame tyrime randama mažiausiai 25% gliuteno kiekio. Taigi, jeigu neigiamas rezultatas gaunamas naudojant 10 lašų, vadinasi, maiste mažiau nei 0,002% gliuteno ir jį galima laikyti begliuteniu, tinkančiu celiakijos sergantiems žmonėms. 

gluten nerekomenduojamas* tiriant maistą, kuriame daug polifenolių ir taninų, pvz. maistas, kuriame tai pagrindiniai komponentai (>70%) – šokoladas, juodoji arbata, kava, vynas, uogos ir pnš.; ekstrahavimo procesas gali būti nepatenkinamas, dėl to nepakankamai įvertintas gliuteno kiekis mėginyje. Tokiais atvejais GlutenTox Home nerekomenduojamas. *. Dėl daugiau informacijos kreipkitės į tiekėją.

7. Pasiruošimas ir mėginio analizė

SVARBU! - Prieš naudojant rinkinį, išplaukite indus, vietas, kur mėginys kontaktuos su muilu ir vandeniu, gerai praplaukite. Po plovimo, labai rekomenduojama nuvalyti šiuos daiktus alkoholiu suvilgyta servetėle. Rinkinio medžiagos paruoštos naudojimui ir gali būti pašalintos po naudojimo.

- Jei maistas susideda iš kelių dalių, paimkite iš visų po mėginį ir galiausiai sumaišykite padarydami homogeninį mėginį. Jei to nepadarysite, o gliutenas netolygiai buvo pasiskirstęs maiste, gali parodyti klaidingą neigiamą rezultatą.

7.1. Jei mėginys yra skystis, gerai jį išplakite prieš imdami mėginį. Jei mėginys yra pusiau skystis ar tešla, pasemkite jį dantų krapštuku ar švariu šaukštu, kad būtų homogeninis mišinys. Jei mėginys yra kietas, pasistenkite jį kaip įmanoma labiau sumalti naudodami skiedinį ir/ar naminę mėsmalę, kuri turi būti švari. Jei maisto mėginys yra per kietas (pvz. saldainiai) padaužykite jį šakute ar nedideliu plaktuku, kad gautumėte sumaltą.

7.2. Naudokite pridėtą šaukštą vienodos tekstūros mėginiams ir žiūrėkite pirmąją lentelę, arba, jei turite tinkamas svarstykles(1) , pasverkite vieną mėginio gramą. Jei mėginys yra skystis, naudokite tą patį šaukštą arba imkite vieną skysčio milimetrą.

ĮSIGYTI TESTĄ INTERNETU>>

 

Testų ieškokite vaistinėse:

 


Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai.

loading...

Video