
Kodėl svarbu laiku nustatyti ir gydyti vaikų nutukimą? Daugiau...
Nutukimas, Kūno, Svoris, Antsvoris, Reikalingieji, Riebalai, Omega, Rūgštys, Gerosios
Kodėl svarbu laiku nustatyti ir gydyti vaikų nutukimą? Daugiau...
Mes dažnai „dietos” sąvoką suprantame tik siaurąja prasme, kaip priemonę, siekiant sulieknėti. O juk dieta - tai ir speciali mityba, rekomenduojama ar net privaloma sergantiems viena ar kita liga. Mitybos rekomendacijos tiems, kuriuos vargina aterosklerozė.
Daugiau...
Tai unikalus gamtos vaistas nuo daugelio ligų, ir visų pirma, nuo prostatos, plaučių ir skrandžio vėžio. Daugiau...
Vienas svarbiausių aterosklerozės progresavimo veiksnys - kraujo riebalai, arba lipidai, kurių pagrindinis yra cholesterolis. Būklė, kai kraujo lipidų yra per daug arba sutrikęs jų santykis, vadinama dislipidemija.
Daugiau...
Yra daugybė natūralių priemonių, kuriomis galima prailginti ar pagerinti savo gyvenimo kokybę. Viena iš jų – vartoti omega-3 riebalų rūgštis. Kas tai yra ir kuo tai padeda? Daugiau...
Daug omega-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių vartojančioms moterims sumažėja tikimybė, kad jos susirgs amžine makulos degeneracija. Daugiau...
Širdies ligos pakerta ir vaikus, ir suaugusiuosius. Jos – dažniausia mirties priežastis Lietuvoje. Į klausimus atsako gydytoja kardiologė dr. Milda Kovaitė. Daugiau...
Vienas svarbiausių aterosklerozės progresavimo veiksnių - kraujo riebalai arba lipidai, kurių pagrindinis yra cholesterolis. Būklė, kai kraujo lipidų yra per daug arba sutrikęs jų santykis, vadinama dislipidemija. Koronarinės širdies ligos atsiradimas grindžiamas „cholesterolio padidėjimo hipoteze“. Daugiau...
Ar dažnai susimąstome, kuo vaišinsime šiandien savo širdį? Daug geriau žinome, kaa nepatinka mūsų figūrai. O širdis dar išrankesnė ir neginčytinai svarbesnė. Juolab, kad jai patinka maistas, kurį protingai valgydami, nepakenksite ir kūno linijoms. Taigi pagrindinės taisyklės, kurių reiktų laikytis, renkatis produktus, naudingus geram širdies ir kraujagyslių sistemos darbui... Daugiau...
Kas gi pasikeitė, nejaugi atrastos naujos naudingos žuvų taukų savybės? Daugiau...
Antsvoris - kūno masės padidėjimas dėl per gausaus riebalų susikaupimo audiniuose. Gaunama daugiau kalorijų, nei išeikvojama. Daugiau...
Įmonė UAB „Mano daktaras“, valdanti internetinių registracijų pas gydytojus portalą Daugiau...
Registracijos pas gydytojus platforma manodaktaras.lt pristato mobiliąją programėlę, kuri Daugiau...
Margarita 2013 gruod. 5 10:07
Kokius maisto produktus reikėtų vartoti, norint gauti omega-3 riebalų rūgščių?
Augaliniai aliejai: sėmenų, rapsų, sojos, saulėgrąžų, alyvų.
Tamsios žalialapės daržovės.
Graikiniai riešutai, moliūgų sėklos.
Žuvys: lašiša, upėtakiai, silkė, skumbrė – pagrindinis omega-3 riebalų rugščių šaltinis.
Žuvų taukai.
Maisto papildai, kurių sudėtyje yra omega-3.
tomas 2013 spal. 4 15:47
omega3
Zygimantas 2013 rugs. 26 13:30
Man patinka rukyta zuvis prie alaus.Idomu ar alkoholis sunaikina Omega 3 6 9? Jei taip tai blogai..