Gastritas, cukrinis diabetas, reumatas ir mažakraujystė. Visas šias ligas padeda gydyti pienė

Teksto dydis:

Gastritas, cukrinis diabetas, reumatas ir mažakraujystė. Visas šias ligas padeda gydyti pienė

2012 bal. 29 00:00

Dauguma mano, kad pienė – visiškai nenaudinga piktžolė, kuri tik suteikia aibę rūpesčių sodininkams ir kurią reikia negailestingai naikinti. Jei Jus kamuoja GASTRITAS, CUKRINIS DIABETAS, KARPOS, NERIMO SUTRIKIMAS, NEURASTENIJA, TULŽIES PŪSLĖS UŽDEGIMAS,  REUMATAS, GELEŽIES STOKOS MAŽAKRAUJYSTĖ – Jums padės pienė. Iš pienių galima pagaminti daug naudingų patiekalų, kurie lengvai papildys organizmą trūkstamais vitaminais. Beje, daugelyje šalių pienes augina kaip kultūrinį augalą. Pavyzdžiu, Prancūzijoje galima pamatyti ištisas pienių plantacijas, juk prancūzai – tikri gurmanai ir todėl nenori prarasti galimybės pasimėgauti vitamininiais patiekalais, paruoštais su šiuo pavasario žiedu. Pienės lapai dedami į salotas, šaknis naudojama aromatiniam kavą primenančiam gėrimui paruošti, o taip pat ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Žiedpumpuriai sūdomi ir marinuojami su česnakais, jais gardinamos salotos ir pirmieji patiekalai, mišrainės, žvėriena ir paukštiena. O iš pienės žiedų ruošiamas naudingas sirupas ir originalus vynas. Tiems, kurie rūpinasi savo sveikata reiktų pasekti prancūzų pavyzdžiu, juk kiaulpienė – tai ne tik skanu, bet ir naudinga. 

Vitaminai po kojomis

Apie naudingas kiaulpienės savybes buvo žinoma jau labai seniai. Dar Avicena rekomendavo šį augalą kaip gydomąją priemonę, padedančią sergant daugeliu ligų. Šiuolaikiniai specialistai visiškai sutinka su senovės gydytoju, juk pienė iš tiesų turi unikalią sudėtį. Pienės lapuose esantis karotinas atsako už gerą regėjimą, odos ir gleivinių sveikatą, vitaminas C saugo organizmą nuo infekcijų ir belaikio senėjimo, vitaminas P padeda įsisavinti askorbo rūgštį ir reguliuoja nervų sistemos veiklą. Šiame augale yra ir naudingų mikroelementų, tokių kaip geležis, gerinanti kraujo sudėtį, būtinas kraujagyslėms manganas ir raminantis nervus varis. Bet svarbiausias pienės turtas – maisto skaidulinė medžiaga inulinas. Inulinas pasižymi sugebėjimu mažinti kenksmingojo cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti žarnyno mikrofloros sudėtį, šalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas. Inulinas labai naudingas sergantiems cukriniu diabetu, nes ši medžiaga – pripažinta priemonė, reguliuojanti cukraus kiekį kraujyje. 

Žalioji kosmetika

Pienė – ne tik skanus vaistas, bet ir puiki kosmetikos priemonė, todėl jos yra daugelyje veidui skirtų kaukių. Beje, pienių gerbėjams garantuota lygi oda ir jokių spuogų, nes pienės lapuose yra daug magnio, o jis, savo ruoštu, pasirūpins gera odos būkle.

  • Pienių losjonas – puiki priemonė, gilai ir saugiai nuvalanti veido ir kaklo odą. Išsikaskite 3 – 4 augalus kartu su šaknimis, stiebais, lapais ir žiedais, kruopščiai nuplaukite, nudžiovinkite servetėle, supjaustykite, sudėkite į švarų stiklinį indą, užpilkite degtine (vienai stiklinei smulkintos žalumos – stiklinė degtinės), sandariai uždarykite ir 10 dienų palaikykite tamsioje vietoje. Po to antpilą perkoškite ir atskieskite virintu vandeniu (pusei stiklinės antpilo – viena stiklinė vandens). Naminiu pienių losjonu valykite veido ir kaklo odą du – tris kartus per dieną. 
  • Jei oda riebi naudinga du kartus per savaitę palaikyti ant veido ir kaklo kaukę iš susmulkintų pienės lapų.
  • Pienės lapų antpilas sustiprins plaukus. 1 valgomąjį šaukštą smulkintų pienės lapų užpilkite stikline virinto vandens, palikite pusvalandžiui kad nusistovėtų. Šia namine priemone įtrinkite plaukų šaknis. 

Nauda dalimis
Dėl savo vertingos sudėties pienė plačiai naudojama liaudies medicinos (ir ne tik) receptuose. Be to, ypatingomis savybėmis pasižymi kiekviena šio puikaus augalo dalis.
Žiedai. Padeda, sutrikus virškinimui, užkietėjus viduriams ir esant kitoms skrandžio bėdoms. 200 g pienės galvučių užpilama 1 l vandens, paliekama 8 – 10 valandų nusistovėti. Taip nektaras esantis žieduose patenka į antpilą. Po to viskas perkošiama, įdedama 1,5 kg cukraus. Pamaišant verdama 1,5 – 2 valandas.
Lapai. Naudojami kaip atsikosėjimą lengvinanti priemonė. 2 – 3 valgomuosius šaukštus sausų smulkintų pienės lapų termose užpilama 0,5 l verdančio vandens, perkošiama ir geriama po ½ stiklinės 3 – 4 kartus per dieną iki valgymo likus pusvalandžiui.
Stiebai. Jais gydomas reumatas. Pienės stiebai smulkiai supjaustomi, ištrinami cukraus pudra, gauta masė valgoma po 1 arbatinį šaukštelį 2 kartus per dieną.
Šaknys. Puiki priemonė gydyti kepenų ir tulžies pūslės ligas, taip pat rekomenduojama esant mažakraujystei. Arbatinis šaukštelis smulkintų pienės šaknų užpilamas stikline virinto vandens, visa tai paliekama valandai nusistovėti, po to perkošiama ir vartojama po ¼ stiklinės 3 kartus per dieną valgio metu.
Sultys Tai seniai liaudyje pripažinta priemonė, padedanti šalinti karpas, strazdanas, pigmentines dėmes ir kitus odos defektus. Ant karpos ar pigmentinės dėmės užtepama šiek tiek pienės sulčių ir po pusvalandžio nuplaunama. Šios procedūros nereikėtų taikyti, jei odos defektas yra ant veido – pienės sultis sunku nuplauti.
Sodininko pagalbininkė
Pienė nuo senų laikų – sodininko priešas. Bet ši piktžolė visai lengvai virs naudingu pagalbininku, jei iš jos pasigaminsite priemonę kovai su kenkėjais. Surinkite kibirą pienės lapų, susmulkinkite, užpilkite vandeniu, palaikykite parą ir apipurkškite šiuo antpilu sodo medžius.

Parengė Asta Geibūnienė

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Algimantas 2012 birž. 5 22:00

man atsiunte is JAV,kaip as cia nenuciupau..