Mitybos rekomendacijos esant rėmeniui
Dietologija, Žana Antonova
Dietologija, Žana Antonova
Stenkitės pasiekti ir išlaikyti optimalų svorį: KMI = 20-25.
Sumažinkite riebalų kiekį maiste: rinkitės maisto produktus be matomų riebalų (liesa mėsa), liesus pieno produktus, venkite riebių padažų, riebaluose ruoštų patiekalų. Venkite šokolado, alkoholio, kofeino turinčių gėrimų (kavos, arbatos, kolos); maisto su pipirmėte bei mėta (pvz. kramtomosios gumos, arbatos, mėtinių saldainių).
Valgykite dažnai (kas 2-3 val.) po nedaug (vienu metu suvalgomo maisto kiekis neturėtų būti didesnis nei 300-400 g).
Iškart po valgio negulėkite, nesilankstykite. Nevalgykite likus 3 valandoms iki miego.
Venkite drabužių, spaudžiančių juosmenį (ypač pavalgius).