Ekspertai rekomenduoja

Mitybos rekomendacijos sergant cukriniu diabetu
Mitybos rekomendacijos sergant cukriniu diabetu
Dietologija, Žana Antonova

Būtina atkreipti dėmesį į suvartojamų angliavandenių kiekį. Rekomenduotina, kad racione vyrautų sudėtiniai angliavandeniai (pvz. juoda duona, makaronai, ryžiai, grikiai).

Venkite tokio maisto: mielinės tešlos kepinių, manų ir kukurūzų kruopų košių, bulvių košės (virtos bulvės gali būti, bet ne daugiau kaip 2 vnt. per dieną), kukurūzų dribsnių, riebios mėsos ir pieno produktų, kiaušinių, įvairių konservų, saldumynų ir saldžių vaisių (vynuogių, razinų, datulių). Moliūgas, virtos morkos (kaip atskiras patiekalas) turi didelį glikeminį indeksą (t.y. greitai pakelia gliukozės kiekį kraujyje), todėl jų taip pat reikėtų vengti.